Wednesday, April 06, 2005

Watervlek

Dinsdagavond. Drukke bedoeling in de keuken. Ik heb twee vriendinnetjes te eten en mijn huisgenootje ééntje. Huisgenootje drie hangt ook een beetje rond in de keuken. Huisgenootje vier komt thuis. Ze heeft gewerkt. Op de Huishoudbeurs. Ze heeft allemaal leuke 'gadgets' gekregen. Ook een heleboel lekkere dingen: Tuc-koekjes, Snack-a-Jacks, enz. Maar één object slaat echt alles: het lijkt op een spons, maar het luistert naar de naam:
'Vlekkengum'
Geweldig ding! Het belooft onder andere vingerafdrukken en watervlekken (nieuw woordje geleerd!) met één simpele beweging en een beetje water moeiteloos te verwijderen. Geweldig toch? Ik bedoel: je wil natuurlijk absoluut geen vingerafdrukken in je huis hebben. En ook watervlekken zijn natuurlijk uit den boze. Stel je voor: je hebt net afgewassen en er ligt een plasje water (voortaan te noemen: watervlek) op het aanrecht. Dat wil niemand! En al helemaal niet in een studentenhuis!

De Vlekkengum moest natuurlijk wel uitgeprobeerd worden. Onze 'proefpersonen': een glas waar water in gezeten had, natuurlijk met watervlekken en het keukenraam dat al een eeuwigheid niet meer schoongemaakt was en waar dus overduidelijk vingerafdrukken op te zien waren. En wat denk je: de Vlekkengum werkte!

Er zit één nadeel aan de Vlekkengum: je mag hem niet uitwringen! Tja... om dit soort dingen kun je dus al een half uur dubbel liggen...

4 comments:

di-jan said...

Je vergeet wel te vermelden dat de Vlekkengum ook nog een andere magische eigenschap heeft: hij groeit als je hem nat maakt! Dus als je er nou heel veel watervlekken mee wegpoetst, neemt hij straks de hele keuken in beslag...;)

Elsjefieder said...

Ja die was ik vergeten...En nog iets: we kunnen hem ook op de koelkast plakken! ;)

SnoopS said...

Zitten daar ook watervlekken? :P

Elsjefieder said...

Nee, maar we hadden het ook nog over magneten, vraag me niet meer wat dat ermee te maken heeft...?